nieuws

Harry de Meij

Archief

Harry de Meij, hoofd van de afdeling vestigingswetten (assurantieregister) van de SER, bezocht in Bergen (NH) het evenement Jazz & Sail en liep daar Jacques van Hof van Hof Assurantiën in Alkmaar tegen het lijf.

Waar kennen jullie elkaar van?
We zijn allebei lid van de Kust- Zeil- & Boten-Vereniging die het evenement organiseert.
Wat heb je voor boot?
Helemaal geen. Ik ben zoals dat heet ‘een lid zonder accommodatie’. Ik woonde vroeger in deze omgeving en heb veel vrienden die lid zijn. Vandaar.
Wat is Jazz & Sail?
Een jaarlijks evenement dat zich het eerste volle weekend van september afspeelt in Bergen Binnen en Bergen aan Zee. Er komen zo’n paar duizend mensen uit de regio op af. Qua omvang dus geen Dance Valley, maar voor de regio een leuk uitje.
Nog een favoriete band?
Ja, de Ship & Horse Band. Vijf kerels die, niet voor hun beroep overigens, rock & roll en blues spelen. Een retrogebeuren dus.
Is het evenement verzekerd?
Jazeker, maar vraag me niet waarvoor precies. Het loopt via Van Hof en die heeft dat ongetwijfeld uitstekend geregeld. Vorig jaar kwam de verzekering in ieder geval van pas. Het was zeer slecht weer. De regatta kon niet kon doorgaan. Ook het feest op het strand viel in duigen. Het was springtij. De slangen van de bierpompen die altijd in het zand worden ingegraven, raakten verstopt. Over die schade heeft Jacques nog heel wat te stellen gehad met de verzekeraar. Alleen de meeuwen vonden het een leuk feestje, want die kregen de vijftig kilo hamburgers.
Ik hoorde dat er Delta-Lloydvlaggetjes waren.
Omdat er vorig jaar geld op toe gelegd moest worden, was besloten met Jazz & Sail te stoppen. De bedoeling is namelijk om met de opbrengsten de lidmaatschapskosten te drukken. De voorzitter van de club vond Delta Lloyd bereid om te sponsoren. Eventuele verliezen zouden voor rekening van Delta Lloyd komen. Maar dan moesten er wel vlaggetjes komen. Delta Lloyd had geluk. Er waren geen verliezen. Wel vlaggetjes.
Harry de Meij.
Dit jaar werkte tijdens Jazz & Sail de bierpomp op het strand uitstekend. .

Reageer op dit artikel