nieuws

Hage wordt, na 14 jaar Aegon, de nieuwe topman van Monuta

Archief

Gezien zijn brede ervaring in de assurantiewereld, met inbegrip van het specifieke uitvaartverzekeringsbedrijf, voldeed drs C

D. Hage (47) prima aan het profiel van de beoogde nieuwe topman van Monuta Holding. Kennisnemend van de ambities van deze “op een na grootste uitvaartverzekeraar van Nederland”, liet Hage zich na 14 jaar bij Aegon losweken. Bij Monuta volgt hij per 1 januari mr I. Filius op, die per 30 juni 1995 met pensioen gaat. Hage studeerde in 1972 als bedrijfseconoom af aan de Erasmus Universiteit en trad in dienst van de Algemene Bank Nederland. Hij werkte daar tot 1976 op het terrein van de marktontwikkeling, waarna hij eveneens gedurende vier jaar in dienst was van het Nationaal Bureau voor Toerisme. In 1980 volgde de overstap naar AGO Schade in Den Haag, in de functie van hoofd commerciele zaken. Na vervolgens enige tijd bij zustermaatschappij De Twaalf Gewesten actief te zijn geweest, werd Hage voor een periode van twee jaar uitgezonden naar het door AGO in Amerika overgenomen Life Investors. Eind 1986 tot directeur benoemd bij de door Aegon overgenomen NVG, welke in moeilijkheden verkerende groep hij samen met S. de Vries weer rendabel moest proberen te krijgen. In 1988 werd Hage algemeen directeur van de NVG. “Toen Aegon de groep in 1986 overnam, had deze een premie-inkomen van f 40 miljoen en een verlies van f 5 miljoen. Nu is dat inkomen gestegen tot f 100 miljoen en wordt er een winst van ruim f 10 miljoen gemaakt”, blikt Hage tevreden terug. Uiteindelijk is hij dus 8 jaar bij de NVG actief geweest. In termen van de management-ontwikkeling binnen Aegon is dat aan de lange kant. Hage verheelt niet, dat hij enkele jaren geleden voor een ‘verlenging’ bij NVG had geopteerd, omdat hij graag nog enige tijd een rol wilde spelen in het doortrekken van de opgaande lijn. Rondom zijn transfer naar Monuta is enige verwarring ontstaan, omdat Hage per 1 oktober toch al bij NVG zou vertrekken om binnen Aegon een aantal speciale opdrachten te gaan uitvoeren. Mede in verband daarmee is hij in de najaarsvergadering van de Vereniging van Natura Uitvaartverzekeraars teruggetreden als penningmeester. Binnen die VNaV zien ze hem dus binnenkort in andere clubkleuren terug.

Reageer op dit artikel