nieuws

Grote concerns verbeteren hun solvabiliteit

Archief

ING en drie Zwitserse verzekeringsconcerns hebben hun solvabiliteit de voorbije weken verbeterd met nieuwe kapitaalinjecties.

ING plaatste onder particuliere beleggers in de Verenigde Staten en in Azië een eeuwigdurende, achtergestelde lening met een rente van 7,2%. De opbrengst was ongeveer e 1,1 mld. Daarvan komt e 600 mln ten gunste van de banktak. Circa een half miljard euro wordt aangewend om de solvabiliteit van ING Verzekeringen te verbeteren en de schuldenlast te verlagen.
Ter verbetering van de solvabiliteit hebben de Zwitserse concerns Credit Suisse (moeder van Winterthur en DBV), Swiss Life (moeder van Zwitserleven) en Zurich (moeder van Zurich Nederland) nieuwe aandelen en/of converteerbare obligaties uitgegeven. Credit Suisse verhoogde daarmee z’n kapitaal met e 700 mln, Swiss Life met e 750 mln en Zurich met e 1.150 mln.

Reageer op dit artikel