nieuws

Groepsnaam Agis wordt ook merknaam

Archief

Agis Zorgverzekeringen wordt de naam waaronder begin volgend jaar de Agis Groep en de werkmaatschappijen Anova, ZAO, Anoz verder gaan.

Begin volgend jaar vervallen de werkmaatschappijen van de Agis Groep. Vanaf dat moment werken de particuliere verzekeraar (0,3 mln verzekerden) en het ziekenfonds (1,5 mln verzekerden) onder de naam Agis Verzekeringen. Anders gezegd: de groepsnaam wordt straks de merknaam. Door een intensive campagne is de naam Agis – van de in 1999 door een fusie ontstane combinatie – inmiddels tamelijk bekend. De producten zijn al geharmoniseerd. Anova, ZAO en Anoz voeren sinds het begin van dit jaar de Agis Zorgpolis en voeren hetzelfde pakket aanvullende (ziekenfonds)verzekeringen. Wel wordt de naam Cardian gehandhaafd voor collectiviteiten.
De nieuwe naam wordt in de werkgebieden onder de aandacht gebracht via advertenties in de lokale bladen en via billboards. De ondertussen bekende zeilboot in de woestijn speelt daarin de visuele hoofdrol. Ook wordt met de nieuwe naam geadverteerd op bussen en op taxi’s. De betreffende slogan luidt: ‘Anova, ZAO en Anoz, samen onder één dak’.
Dat onder ‘één dak’ staat ook letterlijk te gebeuren. Agis, die tweeduizend medewerkers heeft, heeft zijn wortels in Amsterdam (ZAO), Apeldoorn (Anoz) en Amersfoort (Anova) en zal zich eind 2004 geheel in Amersfoort vestigen. Vlak naast het huidige gebouw aan de Asch van Wijkstraat komt een nieuw pand en ook het pand in de Brouwersstraat wordt vervangen door nieuwbouw. Tussen nu en maart volgend jaar verhuizen al een aantal afdelingen naar de Asch van Wijkstraat en een tijdelijk onderkomen aan de Berkenweg.
Het nieuwe logo van Agis facultatief:
Het oude logo van Agis

Reageer op dit artikel