nieuws

Groeivertraging Legal & General

Archief

Legal & General heeft in het tweede kwartaal een premiegroei van 50% gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste drie maanden maakte de Hilversumse maatschappij nog melding van een verviervouding van de nieuwe productie.

De omzet uit premiebetalende verzekeringen en koopsommen kwam in het tweede kwartaal uit op f 65,3 mln tegen f 43,6 mln in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal lagen die cijfers nog op f 175,6 (44,0) mln. De groei schrijft de levensverzekeraar toe aan de beleggingsverzekering Nova Polis en de overlijdensrisicoverzekering voor hogere inkomens Legal Lifestyle.
De koopsomomzet bedroeg in het tweede kwartaal f 58,4 (37,1) mln, tegen f 168,3 (39,8) mln in het eerste kwartaal. De productie van polissen tegen periodieke premiebetaling leverde f 6,9 (6,5) mln premie op, tegen f 7,3 (4,2) mln in de eerste drie maanden.
Administratieve problemen levert de groei niet op, volgens algemeen directeur Arno Dolders. “Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de kwaliteit van onze administratieve organisatie tot de beste in de bedrijfstak behoort. Door onze zeer moderne automatisering slagen we erin de aanzienlijke omzetstijging te verwerken zonder dat het aantal medewerkers substantieel toeneemt.”

Reageer op dit artikel