nieuws

Groei blijft erin bij Legal & General

Archief

Legal & General heeft de nieuwe productie in het derde kwartaal met 43% weten te vergroten ten opzichte van dezelfde drie maanden vorig jaar.

De productie (koopsom en periodiek) bedroeg in het derde kwartaal ( 56,0 (39,2) mln. Een zeer substantiële groei, zeker gezien de daling die spreekt uit de cijfers van het CBS. Volgens directeur Arno Dolders is het marktaandeel van Legal & General in de nieuwe productie van individuele levensverzekeringen dan ook flink gestegen. “We nemen altijd het gemiddelde over de laatste twaalf maanden en in januari zaten we op 1,01%. Momenteel is dat 1,83%.”
De koopsomproductie is de motor achter het succes van Legal & General. In het derde kwartaal werd een plus behaald van 47%: ( 48,7 (33,2) mln. In de kwartalen één en twee bedroegen de groeipercentages voor koopsommen respectievelijk 323% tot ( 168,3 mln en 57% tot ( 58,4 mln.
De productie van premiebetalende polissen is in het derde kwartaal met 22% gestegen tot ( 7,3 (6,0) mln. In de eerste twee kwartalen was dat: +74% tot ( 7,3 mln en +6% tot ( 6,9 mln. Vooral Legal Lifestyle, het gunstige overlijdenstarief voor hogere inkomens, is in trek.

Reageer op dit artikel