nieuws

Glastuinbouwportefeuille Aegon naar Topland Achmea

Archief

Aegon draagt per 1 september zijn glastuinbouwportefeuille over aan de agrarische verzekeraar Topland Achmea. De directies van verzekeraars hebben daartoe een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend.

Met de voorgenomen overname van de glastuinbouwportefeuille versterkt Achmea haar positie op de markt voor agrarische verzekeringen. De acht betrokken medewerkers gaan mee over van Aegon naar Topland Achmea en zullen worden gehuisvest op een andere locatie in Den Haag.
Volgens Aegon bestaat de “goed renderende glastuinbouwportefeuille” uit ongeveer 4.650 verzekeringen van in totaal 650 tussenpersonen. De brutopremie-omzet beloopt e 10 mln per jaar, aldus de maatschappij. “De glastuinbouwverzekering is een specialistisch bedrijfsonderdeel en voor ons feitelijk een vreemde eend in de bijt”, verklaart een Aegon-woordvoerder het afstoten van het nicheproduct.
De beoogde portefeuille-overdracht is ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededinggingsautoriteit (NMa) en de Pensioen- en Verzekerignskamer (PVK).
De ondertekening van de intentieverklaring, v.l.n.r.: Marga Wagemaker (Aegon Schade Bedrijven), Ryan Florijn (Achmea), Hans Gerritsen (directievoorzitter Aegon Schade Bedrijven), Sitske Mauritsz (Aegon Schade Bedrijven), Charles d’Ancona (directeur Topland Achmea), Egied Mullenders (Achema), Gert van Arkel (vice-voorzitter van de raad van bestuur van Achmea) en Coen van Ham (Aegon Schade Bedrijven).

Reageer op dit artikel