nieuws

Gigantische premieverhogingen in industriële brandmarkt

Archief

In de industriële brandmarkt zijn gigantische premieverhogingen te verwachten. Uri Coronel, directeur Aon Nederland, denkt aan verhogingen van zo’n 25%. Voor multinationale contracten kan dit zelfs 100% tot 400% worden.

Afgezien van de premieverhogingen verwacht Coronel ook een invoering van eigen bijdragen van #25.000 voor de (relatief) kleinere contracten in het topsegment en #50.000 voor de grotere contracten. Coronel, die bestuurslid is van de NVA en voorzitter van de NVA-sectie beursmakelaars, zei dit op de bijeenkomst waarop de standsorganisatie de nieuwe reclamecampagne presenteerde (zie in dit AM pagina …).
Als oorzaken van de verhogingen noemt Coronel de sterke concurrentie in dit marktsegment en het afnemend aantal marktpartijen in de co-assurantiemarkt. “De herverzekeraars, zoals Münchener Rück en Swiss Re, tonen nu geen enkele souplesse meer. De makelaars mogen blij zijn als zij voor hun klanten nog dekking kunnen vinden.”

Reageer op dit artikel