nieuws

Gerling NCM ziet winst wegsmelten

Archief

De eind vorig jaar ontstane kredietverzekeringscombinatie Gerling NCM heeft de geconsolideerde winst in 2001 met 89% zien dalen. De omzet steeg met ruim 20%. Over twee jaar wil de combinatie naar de beurs.

Gerling NCM deelde vorig jaar in de malaise binnen de verzekeringsindustrie. De na Euler Group grootste kredietverzekeraar ter wereld (marktaandeel 25%) boekte weliswaar een omzetgroei van ruim 20% tot e 1.268 mln, maar de winst zakte fors naar e 8,5 (77,3) mln, een daling van 89%.
Volgens Gerling NCM is de winstdaling te wijten aan het slechtere risicoklimaat en de afgenomen opbrengsten uit investeringen. De omzetgroei is het gevolg van de aanhoudende vraag naar kredietverzekeringen, garanties en bijkomende diensten als incasso. Gerling NCM verzekert jaarlijks transacties ter waarde van e 350 mld.
Bestuursvoorzitter Bernd Meyer verwacht voor komend jaar verdere premiestijgingen; verder wordt een beursgang voorbereid die in 2004 zijn beslag moet krijgen. De integratie van Gerling en NCM wordt ook in ons land door een nieuwe huisstijl uitgedragen. Sinds 1 juli treedt NCM naar buiten als Gerling NCM.

Reageer op dit artikel