nieuws

Geen perspectief meer voor Pensioen Perspectief

Archief

Pensioen Perspectief, een samenwerkingsverband van pensioenadviesbureaus, houdt per 1 januari op te bestaan. “Er blijken te weinig bureaus uitsluitend op declaratiebasis te werken”, aldus initiatiefnemer Jaap Harmsen.

In Voorst houdt Harmsen nog wel de naam Pensioen Perspectief Harmsen aan. “De naam is mijn eigendom”, aldus Harmsen. De vier andere nog overgebleven deelnemers zullen de naam laten vallen. Het gaat om: Leen van Rijswijk (Diepenheim), Max Thoolen (Heiloo), Nico Wubbels (Eindhoven) en Sigrid Oosting/Bert Jan Van Leuveren (Naarden).
Volgens Harmsen hechten veel pensioenadviseurs nog aan beloning in de vorm van provisie. “Het is lastig voor kantoren om de overstap naar declaraties te maken. Wij hebben die overstap gemaakt en ik moet zeggen dat het ons heel erg goed gaat. Wij hebben inmiddels acht, goed opgeleide consultants in dienst die alleen maar op urenbasis werken.”
Pensioen Perspectief werd in 1997 opgericht door Jaap Harmsen en Bert te Riele. Zij beoogden een keten van ruim twintig kantoren op te bouwen. Uiteindelijk namen nooit meer dan negen kantoren deel aan het verband.

Reageer op dit artikel