nieuws

Gebonden ‘kale’ wetteksten toegestaan bij B-examen

Archief

Vanaf 1 januari mogen bij de Assurantie B-examens gebonden bundels met ‘kale’ wetteksten worden gebruikt. Teksten voorzien van aantekeningen of commentaar worden niet geaccepteerd.

Ook meegebrachte fotokopieën van bijvoorbeeld studiedocumenten worden niet geaccepteerd. Tijdens het examen zal er nauwkeurig worden gecontroleerd of het ondersteunende materiaal vrij is van aantekeningen. Zo laat de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) weten.
Uitgevers die voor de ‘kale’ wetteksten een speciale editie op de markt willen brengen, moeten deze ter goedkeuring voorleggen aan de SEA. Op de website www.sea-examens.nl zal vermeld worden welke bundels geaccepteerd zijn.
Vanaf januari zal het B-examen naast open vragen ook meerkeuzevragen bevatten; vijftien tot twintig open vragen en 45 meerkeuzevragen. De tijdsduur van het examen blijft tweeënhalf uur. In de examens zullen verder alle voorkomende geldbedragen in euro’s worden uitgedrukt. Standaard eigenrisicobedragen, bedragen voor maximale aansprakelijkheid en dergelijke zullen, indien nodig, vermeld worden bij de vragen.

Reageer op dit artikel