nieuws

Garantiemakelaars gaan woon- en rechtsbijstandpolissen verkopen

Archief

De ruim 80 kantoren van franchiseketen Garantiemakelaars verkopen sinds kort woon- en rechtsbijstandpolissen van Delta Lloyd en DAS. De afhandeling wordt gedaan door volmachtbedrijf Ocean Groepsverzekeringen.

De keten van NVM-makelaars verkoopt al jaren de NVM Huisgarantie, een garantieverzekering tegen verborgen gebreken, die eerst bij Erasmus en nu bij Fortis is ondergebracht. Activiteiten op het gebied van hypotheekbemiddeling worden niet ontplooid. “De meeste kantoren hebben al een nauwe band met een hypotheekketen of tussenpersoon. Wij willen ons daarom niet ook nog eens als hypotheekadviseur profileren”, zegt directeur Arthur Matien.
Met de mogelijkheid om polissen uit het Verzekeringspakket Wonen van Delta Lloyd aan te bieden, waarbij de rechtsbijstanddekking wordt verzorgd door DAS, hebben de Garantiemakelaars de mogelijkheid iets extra’s te bieden aan de klant. “De makelaar bepaalt nu zelf of hij al dan niet de verzekeringen aanbiedt, maar we willen het wel in de standaarddienstverlening gaan integreren.”
De polisadministratie wordt verzorgd door volmachtbedrijf Ocean Groepsverzekeringen (Houten), die ook de Huisgarantie voor zijn rekening neemt. “Onze ervaring is dat er een trouwe groep makelaars is die aanvullende producten verkoopt”, zegt directeur Trudy Pronk. Ocean richt zich uitsluitend op zogeheten affinity groups. “We doen veel voor overkoepelende organisaties en werken veel met nieuwe producten. Onze speerpunten zijn de makelaars en patiëntenverenigingen.”

Reageer op dit artikel