nieuws

Fusie Interpolis/Relan: 1 juli niet gehaald

Archief

Interpolis en Relan hadden zich voorgenomen op 1 juli te fuseren, maar die datum is niet gehaald.

De fusie van Interpolis (Rabobank Groep) en de private werkmaatschappijen van uvi (uitvoeringsorganisatie) Relan, zit sinds media vorig jaar in de pen. “Dat 1 juli niet wordt gehaald, is een administratieve kwestie”, zegt Interpolis-woordvoerder Marco Simmers. “Het gaat om een kortstondig uitstel.” Bij het sluiten van dit nummer kon de datum nog niet worden gegeven. De fusie is door de NMa, de Nederlandse Mededingingsautoriteit, gepubliceerd in de Staatscourant van 27 juni, zodat de fusie – in verband met de 7-daagse periode voor bezwaarschriften – pas na 4 juli zijn beslag kan krijgen.
Relan (juridische naam: SGG Beheer BV), dat een omzet heeft van circa # 170 miljoen, houdt zich bezig met arbozorg, verzuimbeheersing en reïntegratie (Relan Arbo), met Pemba-, WAO-, en ziekteverzuimverzekeringen (Relan Zekerheid), en met het beheer van ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen (Relan Pensioenservices). De activiteiten worden geïntegreerd in die van Interpolis, die genoemde activiteiten uitvoert via Commit Arbo, Beon Arbo, Prevend Arbo, Compaan Verzuimbeheersing, en Meditel (keuringen). Bij de fusie is ook betrokken het reïntegratiebedrijf Tredin, een joint-venture van Interpolis, Relan en adviesbureau BMC.
De fusiepartners zullen verdergaan onder de holding Interpolis-Relan. De Rabobank wordt voor ruim 90% eigenaar van deze holding en de pensioenfondsen die eigenaar zijn van Relan komen in het bezit van het resterende deel.

Reageer op dit artikel