nieuws

Franchiseorganisatie van Amev heet Attentiv

Archief

Onder de naam Attentiv gaat op 1 september de eerder aangekondigde franchiseorganisatie van Amev van start. De franchisenemers worden in eerste instantie geworven onder de loondienstagenten van Amev.

De formule van Attentiv is vorige week gepresenteerd aan de 96 (van de circa 225) loondienstagenten die afgelopen jaar belangstelling voor het plan hadden getoond. Naar verwachting zullen er aan het eind van dit jaar enkele tientallen franchisenemers onder het label van Attentiv actief zijn. Directeur is de van Nationale-Nederlanden afkomstige Maarten Boutkan (37), die daar tot eind vorig jaar manager Particulieren was.
Attentiv zal reguliere Fortis-producten gaan verkopen. De kracht van de organisatie zal onder meer liggen in de centrale administratie en dito ondersteuning van de franchisenemers. Er zijn geen dubbele administratieve werkzaamheden. “Wij doen aan invoer van gegevens aan de bron en het streven bestaat om het berichtenverkeer voor 100% langs elektronische weg te laten verlopen”, licht Boutkan toe.
Ondersteuning
De franchisenemers worden ondersteund door een Klantcontactcenter (KCC). Als een (potentiële) klant belt, faxt of e-mailt met de franchisenemer, komt ie uit bij het KCC, dat als administratieve rechterhand voor de franchisenemers fungeert. Boutkan verwacht dat er binnen een paar jaar veertig tot vijftig mensen in het in Utrecht gevestigde KCC zullen werken. De staf van Attentiv is overigens zo’n tien personen sterk.
De naam van de organisatie is ontwikkeld door een gespecialiseerd bureau. Het begrip ‘Attentiv’ moet associaties oproepen met ‘aandacht geven’ en ‘oplettend zijn’. “Er is bovendien een aardige overeenkomst met de naam Amev: beide beginnen met een A en eindigen met een V”, zegt Boutkan.
Het logo van de nieuwe organisatie.

Reageer op dit artikel