nieuws

Fourum failliet

Archief

Fourum Supports, een bedrijf dat offerteaanvragen verwerkte voor hypotheekverstrekkers, is failliet.

Fourum werd in mei vorig jaar opgericht door vier ex-medewerkers van De Hypotheker en kreeg de laatste tijd te maken met een sterk teruglopend aantal hypotheekaanvragen. Bij het faillissement zijn tien medewerkers betrokken; de schuldenlast bedraagt circa e 700.000. “De markt voor de huizenverkoop is ingestort”, zegt curator Prinssen. “Daardoor nam het aantal hypotheekaanvragen af en daar stonden bij Fourum hoge kosten tegenover.” In oktober vorig jaar verhuisde Fourum nog van Rotterdam naar Capelle aan den IJssel wegens uitbreiding van de werkzaamheden.
Prinssen acht de kans zeer klein dat de schuldeisers, onder wie diverse hypotheekverstrekkers, betaald kunnen worden. Er heeft zich wel een partij gemeld voor overname van door Fourum ontwikkelde hypotheeksoftware en een deel van de medewerkers.

Reageer op dit artikel