nieuws

Fortis eist tweede plaats op uitvaartmarkt op

Archief

Fortis gaat alle Nederlandse activiteiten op het gebied van uitvaartverzekeringen bundelen. Het concern eist daarmee de tweede plaats op onder de uitvaartverzekeraars.

De uitvaartak van Fortis wordt goed voor 1,4 miljoen verzekerden en een premie-omzet van ( 145 mln per jaar. Marktleider Dela was in het boekjaar 2000 goed voor een premie-omzet van ( 302 mln, terwijl Monuta bleef steken op ( 82 mln.
Aparte uitvaartbedrijven onder het Fortis-concern zijn momenteel Amev-Ardanta en NBV in Enschede en De Amersfoortse/UKV in Amersfoort. Die portefeuilles waren in 2000 goed voor een premie-inkomen van ( 53,5 mln: van Amev-Ardanta kwam ( 39,7 mln, van NBV ( 6,9 mln en van De Amersfoortse/UKV eveneens ( 6,9 mln. Fortis bezette daarmee de vijfde plaats onder de uitvaartverzekeraars.
Overdrachten
Vooral de integratie van de uitvaartportefeuille van Amev zal het gezamenlijke premie-inkomen van ‘Fortis Uitvaart’ omhoog stuwen. De portefeuille van Amev bestaat niet uit natura-uitvaartverzekeringen, maar louter uit guldensverzekeringen. Over eventuele portefeuille-overdrachten naar Enschede wil Fortis nog niets zeggen. “Het is niet uitgesloten”, wil het concern alleen kwijt.
De bundeling betekent vooralsnog alleen dat alle uitvaartverzekeraars binnen Fortis gebruik kunnen gaan maken van de expertise van specialist Amev-Ardanta. Gedoeld wordt op marketing, productontwikkeling en kennis over uitvaartkosten en de uitvaartverzorging. Eerste stap is dat het Meldpunt Uitvaartzorg van Amev-Ardanta, een centraal telefonisch meldpunt voor sterfgevallen (tel. 053-434.34.34), beschikbaar komt voor alle verzekerden van Amev met een UGV-polis.
De Amersfoortse/UKV twee jaar geleden overigens nog een samenwerking aan met Monunta. De 51.500 verzekerden van de maatschappij kunnen gebruik maken van een centraal meldpunt en aanvullende zorgdiensten van Monuta. Fortis houdt vooralsnog vol dat de uitvaartbundeling binnen Fortis geen gevolgen heeft voor de samenwerking tussen De Amersfoortse/UKV en Monuta.
Amev-Ardanta
Amev-Ardanta – inclusief de in 1999 overgenomen maatschappij Onderlingehulp – verwacht dit jaar het premie-inkomen te verhogen van ( 40 mln naar ( 51 mln. In de eerste drie kwartalen zijn al 20% meer verzekeringen gesloten. De portefeuille van Amev-Ardanta telt nu 440.000 verzekerden.
“De toename is onder andere te danken aan de groei van gepersonaliseerde direct-mailactiviteiten, opgezet in samenwerking met het intermediair”, aldus de maatschappij. “Deze marketingacties zijn nu ook voor de andere uitvaartmaatschappijen binnen ASR beschikbaar.”

Reageer op dit artikel