nieuws

Fortis-bestuurder Van der Meer treedt af

Archief

Per 1 januari 2002 treedt Robert van der Meer (52) af als bestuurder van Fortis Bank en Fortis Insurance.

Volgens Fortis-woordvoerder Jan Willem ter Avest liggen aan het vertrek van Van der Meer twee redenen ten grondslag. “De structuur van de Fortis-organisatie is gewijzigd, waardoor er minder plaatsen binnen het bestuur zijn. De tweede reden is van persoonlijke aard. De heer Van der Meer heeft aangegeven dat hij ook vanwege gezondheidsredenen het rustiger aan wil doen.”
Van der Meer is sinds begin 1995 werkzaam bij Fortis, aanvankelijk als lid van de executive board en van de raden van bestuur van Fortis Amev en Fortis Bank. Na wijziging van de bedrijfsstructuur werd Van der Meer in 1999 lid van de raden van bestuur van Fortis Insurance, Fortis Bank en Fortis Investment Management.
Fortis beschouwt Van der Meer als een van de grondleggers van Fortis Investment Management, dat momenteel meer dan _ 315 mld beheert. Van der Meer blijft wel verbonden aan Fortis door commissariaten in onder meer Fortis Obam en als onafhankelijk bestuurder in Fortis Investment Management. Daarnaast is hij hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft hij ook buiten Fortis nog een aantal commissariaten.

Reageer op dit artikel