nieuws

FNV Bouw zet zich af tegen product SFB Verzekeringen

Archief

Vakbond FNV Bouw waarschuwt bouwvakkers voor een aanbieding voor een aanvullend pensioenproduct van verzekeraar SFB. Een verzekering van het Bedrijfspensioenfonds voor de Bouw zou beter en goedkoper zijn.

Aanleiding voor de waarschuwing is een brief van de jonge en nog weinig bekende tussenpersoon W&W Advies (Den Bosch). FNV noemt die brief van W&W – wat staat voor Werkgevers & Werknemersadvies – “verwarrend en suggestief”. Volgens de bond is het vergelijkbare product ‘Beterpensioen’ van het pensioenfonds voor de bouw “goedkoper en beter”. Dit aanvullende pensioenproduct is overigens mede ontworpen door de vakbond. “Wij zijn niet tegen concurrentie, maar wel tegen rare aanbiedingen”, zo laat de FNV weten.
Naar aanleiding van de openlijke kritiek heeft SFB Verzekeringen aangekondigd overleg te willen met de vakbond. “Verder bekijken we of de werkwijze van W&W aan onze kwaliteitseisen voldoet”, zo meldt een woordvoerder. Opmerkelijk is dat het pensioenfonds voor de bouw alle aandelen bezit van de SFB Holding, die de bouwpensioenregeling uitvoert en tevens voor 70% eigenaar is van SFB Verzekeringen. De overige 30% is in bezit van Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel