nieuws

Finsys in zee met Geldshop

Archief

Finsys gaat de met haar samenwerkende tussenpersonen ook financieringen aanbieden. De inkooporganisatie werkt hiervoor samen met Geldshop.nl, een e-commercebedrijf dat consumptief krediet rechtstreeks afzet én via tussenpersonen en winkels.

Op de Finsys-site kan het intermediair voor zijn klant een lening aanvragen. Geldshop verzorgt de totale afhandeling. Heeft de tussenpersoon een eigen site, dan kan de klant via een button ook rechtstreeks bij Geldshop een krediet aanvragen. De provisie bedraagt in beide gevallen 1%. “Dus ook als de tussenpersoon er helemaal geen werk aan heeft gehad”, legt woordvoerder Marieke Molenaar uit.
Bang dat het intermediair klanten gaat verliezen aan Geldshop, dat immers ook tweede hypotheken aanbiedt, is Finsys niet. “De overige producten van Geldshop zijn toch meer adviesgevoelige producten. Bovendien komt men via de button op de site van de tussenpersoon alleen op het Geldshop-gedeelte over consumptief krediet terecht”, legt Molenaar uit.
Finsys werkt samen met circa tweehonderd tussenpersonen op het terrein van beleggen, leven en hypotheken. Tot nu toe werkte Geldshop sinds de start vorig jaar slechts samen met twee assurantiekantoren. Het grootste deel van haar inkomsten haalt het bedrijf naar eigen zeggen uit financieringsplannen (auto, motor, keuken, badkamer) die zo’n tweehonderd winkeliers hun klanten kunnen aanbieden.

Reageer op dit artikel