nieuws

Financiële supermarkt Money Eyes failliet

Archief

Money Eyes, de november vorig jaar in Amsterdam geopende financiële supermarkt (megastore), is failliet verklaard. Tien werknemers verliezen hun baan.

Onder hen is directeur Paul van der Meijs (36), die echter blijft hopen op een doorstart. “Het concept sloeg namelijk aan. Klanten waren enthousiast, 20% kwam inmiddels via mond-tot-mond-reclame en de bezoekersaantallen stegen.” Wel erkent hij dat gerekend was op duizend bezoekers per maand, terwijl er in de zes maanden dat Money Eyes de deuren geopend had slechts 1.500 bezoekers werden geteld. “Uit de permanente exit-interviews bleek dat die mensen onze dienstverlening met een acht waardeerden”, zo onderstreept hij nogmaals het succes van het megastore-concept.
De aandeelhouders – supermarkt Vomar, de Deense bank Jyske en bedenker Hans Eysink-Smeets (48) – waren echter niet tot nieuwe investeringen bereid. “Van het begin af aan was al duidelijk dat Vomar en Jyske het estafettestokje wilden doorgeven. Beide hebben geen belang bij het opzetten van een keten van financiële megastores”, zegt Van der Meijs nu.
Volgens Van der Meijs praat curator Van de Meent momenteel met vier intermediairbedrijven over een doorstart. De curator hoopt nog deze maand te beslissen of en hoe een doorstart mogelijk is.
Concept
Money Eyes ging november vorig jaar enthousiast van start met de combinatie ‘clicks and bricks’. Via de internetsite www.moneyeyes.nl moesten klanten zich gaan oriënteren op financiële producten, om die vervolgens onder begeleiding van een coach of floormanager in de megastore zelf af te sluiten. De financiële supermarkt, die de sfeer van een internetcafé moest uitstralen, was zeven dagen in de week open en – behalve op zondag – tot laat in de avond.
Money Eyes ging van start met hypotheken en bood producten van bijna veertig geldverstrekkers. Aan uitbreiding met spaar- en beleggingsproducten, schadeverzekeringen en consumptief krediet is het bedrijf niet toegekomen. Dat geldt evenzeer voor de beoogde opzet van een winkelketen van acht à negen vestigingen, analoog aan de vestigingsplaatsen van meubelgigant Ikea.
De megastore van Money Eyes, vlakbij de snelwegen A2 en A9 en de Amsterdamse Arena (linksboven).

Reageer op dit artikel