nieuws

Financiële bijsluiter geldt ook voor complex consumentenkrediet

Archief

Voor complexe vormen van consumentenkrediet wordt de financiële bijsluiter alsnog verplicht gesteld. Dit heeft minister Zalm (Financiën) de Tweede Kamer toegezegd in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA.

In de nota naar aanleiding van het verslag en de nota van wijziging van het Wetsontwerp tot wijziging van de Wet toezicht kredietwezen (Wtk) en de Wet op het consumentenkrediet (Wck) erkent de minister dat het maken van onderscheid tussen gewoon consumentenkrediet en “meer complexe vormen daarvan” op zijn plaats is.
Uit hoofde van het Besluit financiële bijsluiter zal de verstrekking van een bijsluiter verplicht worden gesteld. Voorwaarde is volgens Zalm wel dat het complexe consumentenkrediet een beleggingscomponent moet bevatten, zoals bij aandelenleaseproducten.
Op de overige aanbiedingen van consumentenkrediet blijft volgens het Besluit Kredietaanbiedingen het beschikbaar stellen van een prospectus verplicht. “Het Besluit Kredietaanbiedingen zal om een overlap te voorkomen in deze zin worden aangepast”, aldus de minister.

Reageer op dit artikel