nieuws

Federatie wil regionale samenwerking assurantieclubs

Archief

De Federatie van Assurantieclubs wil dat assurantieclubs meer regionaal gaan samenwerken. “Hierdoor kunnen kleinere clubs de door ons georganiseerde lezingen en workshops afnemen”, aldus Federatie-voorzitter Jan Muller.

“We kunnen die samenwerking uiteraard niet opleggen. De assurantieclubs zijn nog steeds autonoom. Maar zo’n samenwerking heeft nadrukkelijk voordelen. Een kleine assurantieclub met een lage opkomst kan deze lezingen niet betalen. Als er samengewerkt wordt met clubs in de regio, zoals je dat nu ziet bij de noordelijke en oostelijke assurantieclubs, dan kan zo’n lezing wel worden gehouden”, aldus Muller.
De Federatievoorman reageert hiermee op geluiden uit de markt dat de lezingen die door de Federatie ingekocht worden bij onder meer Nibe-SVV veel te duur zijn. Zo staat in de notulen van de ledenvergadering van assurantieclub Het Markiezaat te lezen dat zij zich de lezingen van de Federatie niet kunnen permitteren. Deze assurantieclub heeft nu een voorstel bij de leden neergelegd om de contributie te verhogen naar e 40 (was e 23). “Het is niet zo moeilijk om dure lezingen te organiseren. Daar hebben wij de Federatie niet voor nodig. Het is nu net de kunst om met weinig geld toch een goede lezing te organiseren”, aldus Het Markiezaat.
Volgens federatie-voorzitter Jan Muller gaat het overigens goed met de voorgennomen professionalisering. “Kijk maar naar het aantal lezingen dat wij al verzorgen.” De assurantieclubs hebben nog geen geld hoeven betalen voor deze professionalisering. “Dat is nog niet nodig, misschien at dat volgend jaar aan de orde komt”, vertelt Muller.

Reageer op dit artikel