nieuws

Faillissement AB & P

Archief

“In het artikel over het faillissement van het telemarketingbureau van AB&P in AM 15 las ik het volgende: “Na het ontslag van zes adviseurs van Spaaradvies […]”. Dit ontslag wordt aangevoerd als een van de redenen waarom het telemarketingbedrijf verliesgevend zou zijn geworden. In mijn ogen is dit onjuist.

AB&P was een bedrijf met meer dan honderd man personeel van wie ongeveer 45 man in de buitendienst werkzaam waren. Een aantal adviseurs is samen met de teamleider overgestapt van Spaaradvies naar dit kantoor. Toen naar verloop van tijd bleek dat gemaakte afspraken niet nagekomen konden worden en het bedrijf AB&P zeer afhankelijk was van de omzet van de voormalige Spaaradvies-adviseurs was dit een reden voor deze groep om ontslag te nemen en zich als groep zelfstandig te vestigen. Het is zeer wrang om te lezen dat ze ontslagen zijn en ondanks hun geringe aantal medeverantwoordelijk worden gehouden voor de teloorgang van het telemarketingbureau. Zij krijgen nu de zwarte piet toegespeeld, terwijl zij in hun actieve periode voor AB&P mede hebben gezorgd dat de financiële problemen bij AB&P niet eerder zijn ontstaan.” Namens deze groep, Benny Wessels, ex-verkoopleider Spaaradvies en AB&P, nu verkoopleider B&W Kwadraat Wageningen.

Reageer op dit artikel