nieuws

Failliet Cool Capital werkt aan doorstart

Archief

Cool Capital, het internetbedrijf van voormalig Achmea-topman Tom Kok, is failliet verklaard. Het bedrijf verzorgde onder meer online hypotheekadvies voor leden van de Vereniging Eigen Huis. Enkele maanden geleden zegde de vereniging de samenwerking echter op, wat de ondergang van Cool Capital inluidde. Kok werkt nu aan een doorstart onder de naam CoolGroup.

Het faillissement is aangevraagd door een van de drie medewerkers. Op de site van de onderneming is nu te lezen: “In de markt voor investeren in internetprojecten is niet veel meer te verdienen. Iedereen die met ons heeft gewerkt en ons heeft geholpen: bedankt. Voor wie nadeel heeft bij het einde van Capital: sorry, we hebben er oprecht alles aan gegeven, alles aan gedaan. Meer zat er niet in”.
Vervolgens wordt de CoolGroup geïntroduceerd. Onder deze naam wil Kok een doorstart maken, waarbij vooral diensten op het gebied van communicatie worden aangeboden. Het plan voor de doorstart ligt nu ter beoordeling bij curator Postma.
Eigen Huis
De Vereniging Eigen Huis, die voor haar online adviesdienst De Hypotheek Assistent vorig jaar in zee ging met Cool Finance, een dochterbedrijf van Cool Capital, zegt twee maanden voor het faillissement de samenwerking al opgezegd te hebben. “Het bedrijf kon niet die kwaliteitseisen waarmaken, die wij belangrijk vinden”, zegt woordvoerder Hans André de la Porte. Hoeveel hypotheken er via De Hypotheek Assistent gesloten zijn, kan hij niet aangeven.
Een vervanger heeft de consumentenvereniging met 65.000 leden nog niet gevonden. “We zijn gestopt met het sluiten van hypotheken. We beraden ons nu of en hoe we hiermee verder gaan. Via onze site geven we nog wel algemene adviezen over hypotheken, zoals we vroeger ook al deden”, aldus De la Porte. “Als blijkt dat onze leden prijs stellen op deze dienstverlening, dan pakken we het weer op. Maar we zijn het aan onze naam verplicht om alleen met kwalitatief goede partners in zee te gaan. Lange wachttijden bijvoorbeeld kunnen we ons niet permitteren.” Wanneer Eigen Huis een beslissing neemt, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel