nieuws

Expertisebureaus verwachten meer werk

Archief

Expertisebureaus en opdrachtgevers verschillen van mening over de toekomst van de expertisebranche, zo blijkt uit een onderzoek dat is opgenomen in de nieuwe editie van de Expertise-Almanak.

Verzekeraars en makelaars verwachten de komende twee jaar minder opdrachten aan expertisebureaus uit te besteden en met minder bureaus te gaan samenwerken. Diezelfde expertisebureaus denken echter meer opdrachten binnen te halen en verwachten een omzetgroei van 2,5 tot 5%. De bureaus vinden dat opdrachtgevers geen duidelijk expertisebeleid voeren en denken dat deze tot 25% meer gebruik zouden kunnen maken van de diensten van expertisebureaus.
Het onderzoek van studenten aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam laat verder zien dat 18% van de opdrachtgevers vindt dat het nakomen van afspraken bij expertisebureaus verbeterd moet worden.
De nieuwe (zestiende) uitgave van de Expertise Almanak gaat in op de belangrijkste ontwikkelingen in de expertise- en schadebranches en besteedt verder aandacht aan het 25-jarig jubileum van het Bureau Coördinatie Expertise-organisaties. De almanak kost ( 32,50 en is te bestellen bij uitgever Efka, tel. 0495-45.01.05, email: info@efka-uitgevers.nl.

Reageer op dit artikel