nieuws

Ex-tussenpersoon verdacht van oplichting

Archief

De politie heeft de 60-jarige J.J. uit Zundert aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. Hij zou tientallen mensen voor tonnen hebben gedupeerd.

Bij de politie hebben zich achttien mensen gemeld die hun spaargeld via J. hebben laten storten bij een niet-bestaande Luxemburgse bank. Daarbij werd hen een rente van 12% voorgespiegeld, maar de gedupeerden hebben hun geld niet meer teruggezien. Volgens betrokkenen zou J. zich al sinds 1988 van dergelijke praktijken hebben bediend, daarbij gebruik makend van valse inschrijfformulieren. Verder zouden enkele klanten voor tonnen aan zwart geld aan J. hebben toevertrouwd om investeringen mee te doen, zo schrijft dagblad BN/De Stem.
Tot maart vorig jaar runde J. een assurantiebedrijf in Zundert. De AAZ Adviesgroep uit Zevenbergen nam toen zijn schadeportefeuille over; de SER-inschrijving van J. is per april vorig jaar beëindigd. AAZ is een rechtszaak tegen de Zundertenaar aan het voorbereiden, omdat het bedrag dat betaald is voor de schadeportefeuille veel te hoog zou zijn geweest. De verdachte is gedurende het politieonderzoek in verzekerde bewaring gesteld.

Reageer op dit artikel