nieuws

Ex-directeur Kröller Boom leidt EB-bedrijf Wagner & Partners

Archief

Paul Jansen, ex-directeur van Kröller Boom, geeft leiding aan een nieuw bedrijf van Wagner & Partners: Wagner & Partners Employee Consultants in Vianen.

Jansen is acht jaar geleden begonnen in de financiële dienstverlening bij PSL Adviesgroep in Eindhoven; een bedrijf waar ook oprichter Heinz Wagner werkzaam is geweest. Vervolgens heeft hij drie jaar geleden de overstap gemaakt naar het assurantiekantoor Wouters & Van Arkel, de huidige aandeelhouders van de Kröller Boom Groep.
Bij Wouters & Van Arkel moest Jansen een nieuw onderdeel ‘Personal Benefits’ opzetten, waarvan hij directeur werd. Daarnaast was hij tevens directeur Schadeverzekeringen. “Door allerlei strategische wisselingen werd het mij duidelijk dat ik mij niet langer kon vinden in de werkwijze van Kröller Boom.”
Jansen benadrukt dat zijn besluit om weg te gaan niets te maken heeft met de financiële problemen waar het bedrijf zich nu mee kampt. “Dat heb ik uit de vakpers vernomen. Ik heb op 15 augustus mijn ontslag al ingediend.” Paul Jansen is benaderd door Heinz Wagner voor het leiden van het nieuwe onderdeel van Wagner & Partners.
Integratie
Wagner & Partners Employee Consultants gaat met dertig man van start. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de integratie van employee-benefits en financiële planning. “Wij communiceren voor de werkgever de arbeidsvoorwaarden richting de werknemer. Wij hanteren hiervoor een open calculatie richting de werkgever en wij werken op uurtarief”, vertelt Jansen.
Op verzoek van de werknemer adviseren de ‘employee-consultants’ over diens financiën in relatie tot zijn arbeidsvoorwaarden. “Wij willen die scheidslijn tussen employee-benefits en financiële planning doorbreken. Wij adviseren de werknemer over andere producten, maar uitgaande van het pakket arbeidsvoorwaarden dat hij al heeft. Deze gesprekken worden niet op de werkplek gevoerd. Over de wijze van vergoeding van het door ons gegeven advies worden met de werknemer afspraken gemaakt. Doorlopende provisie is de basis van ons bedrijf. Dat wil niet zeggen dat er niet af en toe een afsluitprovisie tussen zit. Advisering op fee-basis behoort ook tot de mogelijkheden.”

Reageer op dit artikel