nieuws

Even Eindhoven bellen¼

Archief

Even Eindhoven bellen…

Het stond op dinsdag 6 november op de voorpagina in de landelijke pers, maar (oh, sluikreclame) de lezers van AM Signalen hadden het al op donderdag 1 november vernomen: de voetbalclub PSV gaat in verzekeringen.
Vooral in diverse radioprogramma’s werd gretig ingehaakt op het nieuwsbericht. Dat begon al in het populaire ontbijtprogramma op Radio 538 Presentator Edwin Evers en zijn teamgenoten zaten in de studio al hardop te filosoferen, dat je straks bij een slijmbeursontsteking een beroep zal kunnen doen op de door jou gesloten Ronald Waterreuspolis.
Evers voerde vervolgens een quasi telefoongesprek met Johan Cruijff. De discjockey vroeg of Cruijff al van het nieuws had gehoord. “Natuurlijk weet ik dat allang. Ik heb zelf PSV geadviseerd om in verzekeringen te gaan, zeg maar als een soort tussenpersoon”, liet Evers de voormalige voetbalvedette zeggen. Vanzelfsprekend werd ook de kreet ‘Even Eindhoven bellen’ gelanceerd.
Aan het eind van het interview merkte de pseudo-Cruijfff nog op, dat hij PSV ook heeft geadviseerd om geen arbeidsongeschiktheidspolis met Louis van Gaal te sluiten. “Waarom niet?”, vroeg de presentator. “Omdat Van Gaal al jaren arbeidsongeschikt is”, aldus het keiharde oordeel van de man die de telefoon had opgenomen met: ‘El Salvador’.
Toenemende verzekeringssfeer rondom AssuManchester United
De combinatie voetbal en verzekeringen begint inmiddels met razende vaart aan kracht te winnen. Immers, kort nadat wij hadden gemeld dat de Amsterdamse schade-expert Ron Snellen voor een groep branchegenoten een trip naar Manchester United wil gaan organiseren, kwam het bericht uit Engeland dat deze vermaarde club ook in verzekeringen en hypotheken gaat doen. Daarmee is de legitimatie van het initiatief van Snellen van een extra dimensie voorzien.
De weekendtrip naar Manchester United wordt gehouden van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart volgend jaar. De geheel verzorgde reis is inclusief een bezoek aan de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough. Deelname kost ( 675. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden bij Ron via zijn e-mailadres: ronsnellen@hend.nl
AssuManchester United heeft inmiddels een eigen logo.
Eind januari première Claim
De speelfilm ‘Claim’ komt op 31 januari volgend jaar in de roulatie. In deze thriller wordt de hoofdrol gespeeld door schade-expert Ellen Brachman (Louise Lombard), die fraude bij een voor de Argentijnse kust gezonken schip veronderstelt. De film is deels in Rotterdam opgenomen; er zijn zelfs figurantenrollen door enkele vooraanstaande beursverzekeraars gespeeld.
Diverse scènes van ‘Claim’ waren als primeur te zien tijdens onze banenmarkt AM Connect op zaterdag 21 april in Utrecht. [Vignet: RESPONS0]
‘Tijgers horen in de wildernis’
In Jus d’Assurance van AM 20 (pag. 43) stond een bericht over een door verzekeraar Dier&Zorg (Proteq) bekostigde operatie van een circustijger. Bij een tussenpersoon uit Enkhuizen is die Werelddierendag-attentie niet zo goed gevallen. Onno Schretzmeijer schreef ons:
“Ik weet niet of ik dit wel een positief artikel vind over het Russische Staatscircus en de operatie aan de tijger. Mijns inziens had deze verzekeraar zijn geld beter kunnen geven aan stichtingen die zich bezighouden met het behoud van de tijger in het wild. Erg goedkoop scoren vind ik dit. Net doen alsof men echt zorg heeft voor dieren. Bah!
Circussen die nog steeds mensen willen vermaken met dieren die in het wild thuishoren en niet in zielige hokken achter de circustent en niet-natuurlijke kunstjes doen, zouden mijns inziens verboden moeten worden. Dit is uit de tijd en niet normaal. Laat men niet aankomen met het verhaal dat deze dieren het zo goed hebben.
Men zou ook een fokverbod voor circussen moeten invoeren. Men kan zien aan diverse andere circussen die geen wilde dieren hebben, dat ook dan een goede voorstelling best wel mogelijk is.”
Twintigste editie van Assurantiebridgetoernooi
De bridgeclub van Interpolis organiseert het eerstvolgende Assurantiebridgetoernooi, dat op zaterdag 26 januari in Tilburg wordt gehouden.
Ook deze twintigste editie van het evenement is alleen bestemd voor personen die werkzaam zijn in het verzekeringsbedrijf. Dit is inclusief mensen die werken op de afdeling Verzekeringen bij een bank of een eigen assurantiekantoor hebben. “Alleen voor vutters wordt een uitzondering gemaakt en dat geldt eveneens voor deelnemers van de laatste twee edities.”
Het toernooi, waaraan maximaal honderd paren kunnen deelnemen, wordt gespeeld aan de hand van het systeem ’40 spellen Top-integraal’, met uitslagberekening via de computer.
Het inschrijfgeld bedraagt ( 25 per paar, indien dit bedrag vóór 31 december is overgemaakt. Daarna geldt een bedrag van # 12,50. De aanmeldingstermijn sluit evenwel op vrijdag 21 december. Deelnemers kunnen ’s morgens vanaf 9.15 uur terecht in het hoofdkantoor van Interpolis, waar om 10.00 uur het startsein voor de eerste ronde wordt gegeven. Na aperitief en lunch (aangeboden door de gastheer) begint om 14.15 uur de tweede ronde. De prijsuitreiking is om 17.00 uur voorzien. Belangstellende assurantiebridgers kunnen contact opnemen met Ied Roozen, tel. 013-467.18.67.
‘Laat mij maar gewoon veertig uur werken’
Het stond al een tijdje terug in ‘Netwerk’, het communicatieblad van Rabobank Midden-Westland, maar het is te aardig om in het vergeetboek te raken. @PLT = Uit een vraaggesprek met de jubilerende verzekeringsadviseur Jos Paardekooper komt naar voren, dat hij echt verknocht is aan de assurantieadvisering. Paardekooper is eigenlijk niet eens zo gelukkig met de huidige 36-urige werkweek. “Ik zou best graag gewoon veertig uur werken. Ik ben nu bijna iedere maandag vrij en dat vind ik soms net even te lang. Mijn vrouw merkt dat ook aan me. Ik word dan onrustig.” = = = = = = = = = = = = VIJFDE KOLOM Denken de PSV-spelers meer aan verzekerings- dan aan hun winstpremies?

Reageer op dit artikel