nieuws

Europeesche grijpt euro aan om producten te vernieuwen

Archief

Reis- en recreatieverzekeraar Europeesche heeft de euro aangegrepen om een aantal producten te vernieuwen en de premies aan te passen. Het intermediair ontving een blik in de vorm van een euromunt, met daarin de laatste euro-informatie.

In de bijgevoegde folder wordt in vier stappen uitgelegd hoe het intermediair zo snel mogelijk op de hoogte kan raken van de nieuwe eurobedragen en europroducten. De eerste stap betreft het omrekenen van gulden naar euro. Stap twee legt uit wat de klant merkt van de overgang naar de euro. Stap drie attendeert de tussenpersoon op de digitale mogelijkheden die hij heeft bij de Europeesche om correct te offreren en stap vier vertelt de tussenpersoon hoe hij aan de nieuwste brochures kan komen.
Voor bestaande portefeuilles zijn de premies van de polissen exact omgerekend en afgerond op twee decimalen. De verzekerde bedragen en eigen risico’s worden afgerond op hele euro’s. Voor nieuwe portefeuilles is het “volledige aanbod aangepast aan de eisen van deze tijd en bovendien voorzien van nieuwe europremies in ronde bedragen”. “Ook de polis- en prolongatiekosten zullen in het nieuwe jaar in afgeronde bedragen luiden. Ze zijn afgerond op kwart, halve en hele euro’s.”
In het kader van de euro heeft Europeesche ruimere keuzemogelijkheden en dekkingen geïntroduceerd voor onder meer de Ideale Reisverzekering en de Vakantie-Garant. “In sommige gevallen zijn meerdere poliskosten samengevoegd of zijn premies verlaagd”, schrijft de verzekeraar. Er zijn echter ook premies verhoogd. Zo is de premie van de annuleringsverzekering verhoogd naar 5%. Bij de Vakantie-Garantverzekering is de premie verhoogd naar 5,5%. De annuleringsgronden daarentegen zijn uitgebreid. Bij de Fietsverzekering is er nu één premie voor alle typen fietsen. Er is wel onderscheid tussen ‘Grote Steden’ en ‘Platteland’. Verder zijn vier steden toegevoegd aan de cluster ‘Grote Steden’.
Tussenpersonen zijn via de nieuwste versie van Euro PC op 1 januari volledig ‘europroof’. Gebruikers van de internetmodule zijn dat ook. Via deze laatste mogelijkheid kunnen ook de nieuwe eurofolders besteld worden. Bij de documentatie in het Euroblik is tevens een faxformulier bijgevoegd voor het bestellen van de nieuwe brochures.

Reageer op dit artikel