nieuws

‘Euro-operatie’ Hagelunie kost ruim ( 3,5 mln

Archief

De Hagelunie, sinds kort Interpolis Agro geheten, heeft in verband met de euro nieuwe versies van bestaande verzekeringen ontwikkeld. De hele omschakeling naar de euro heeft het bedrijf ruim ( 3,5 mln gekost.

De Hagelunie is ‘klaar voor de euro’, maar het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Dat zegt directeur Kees Geertsema in het Hagelunie magazine ‘Tussen 2 haakjes’. “We hebben ervoor gekozen om een nieuwe versie van bestaande verzekeringen te gaan ontwikkelen, waarbij de verzekerde bedragen worden afgerond in het voordeel van de verzekerde”, aldus Geertsema. Het voordeel voor de klant zou kunnen oplopen tot 10%.
De Hagelunie heeft overwogen om alle producten één op één te converteren. “Formeel had dat gekund, desnoods met alle cijfers achter de komma weggelaten. Maar in de praktijk is dat heel omslachtig en bovendien is het heel onduidelijk te communiceren voor de verzekerde, de tussenpersoon en onze eigen mensen. Je krijgt immers hele rare, onhandige bedragen”, vertelt productontwikkelaar Henk Moerman.
Vanaf 1 januari geeft de Hagelunie dan ook alleen nog maar europroducten af. De verzekerde krijgt in offertes nu al de verzekerde bedragen en eigen risico in euro’s aangeboden. De bedragen zijn afgerond tot ‘mooie ronde bedragen’.

Reageer op dit artikel