nieuws

Eureko en AIG samen in employee-benefits

Archief

De Amerikaanse verzekeraar AIG gaat samen met Eureko, het samenwerkingsverband van Europese verzekeraars waar onder meer Achmea in deelneemt, een wereldwijd netwerk voor employee-benefits opzetten.

Om dit te bewerkstelligen is gisteren een kantoor in Zürich (Zwitserland) geopend, van waaruit de marketing- en administratieve activiteiten ontwikkeld worden. “Een naam voor de nieuwe samenwerking is nog niet bedacht”, legt projectleider Harry Bouma van Achmea uit.. Door de samenwerking tussen AIG en Eureko ontstaat volgens Bouma het grootste pooling-netwerk ter wereld. De pooling houdt in dat de verzekeringscontracten van multinationals op het gebied van pensioenen, ziektekosten en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen ‘virtueel aan elkaar geknoopt’ worden. “Dit verschaft de multinational op de eerste plaats managementinformatie over alle verzekeringscontracten wereldwijd van zijn organisatie. Op de tweede plaats moet het leiden tot forse kostenbesparingen en levert het extra winstdeling op doordat de verzekeringscontracten wereldwijd gekoppeld zijn. Hierdoor kan er een cumulatieve winstdeling ontstaan, maar kan ook een verlies op een verzekeringscontract bij de ene vestiging gecompenseerd worden door de winst op een contract bij de andere vestiging van de multinational”, legt Bouma uit.
AIG had eerder al zo’n pooling-netwerk met Winterthur. Dat is uiteengevallen en daarvoor in de plaats is nu Eureko gekomen. Door de samenwerking krijgt AIG er in Europa een groot kantorennetwerk bij op het gebied van employee-benefits. Voor Eureko betekent het een expansie buiten de Europese grenzen.

Reageer op dit artikel