nieuws

Erasmus blaast nieuw leven in premiekorting bij gezondheidstests

Archief

Erasmus blaast nieuw leven in de premiekorting bij overlijdensrisicoverzekeringen voor mensen die eens in de drie jaar een gezondheidsonderzoek ondergaan. De oude naam Risicobonus is gewijzigd in RisiCare, de voorwaarden zijn hetzelfde.

Dat laatste houdt in dat de verzekerde zelf de kosten voor de driejaarlijkse medische check-ups moet betalen. Erasmus vraagt vervolgens niet naar de uitslagen, maar geeft wel automatisch op het verzekerde kapitaal een bonus van 20%. “Het gaat ons erom dat mensen bereid zijn om elke drie jaar de confrontatie met hun gezondheid aan te gaan. Uit eigen onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig hun gezondheid laten controleren een kleinere overlijdenskans hebben”, zo claimt Erasmus. De maatschappij voegt daar aan toe: “De driejaarlijkse preventieve check-up stimuleert de verzekerde tot gezond gedrag en een hogere levensverwachting is in het belang van zowel verzekerde als verzekeraar.”
Het bonuskapitaal van 20% kan ook gezien worden als premiekorting. Als iemand namelijk een verzekerd kapitaal van ( 300.000 beoogt, kan hij nu volstaan met een verzekerd kapitaal van ( 250.000. “Dat levert een behoorlijke premiekorting op”, zo benadrukt adjunct-directeur Mark Veldhuizen namens Erasmus.
Kerngezond
Het oude product Risicobonus werd in 1992 geïntroduceerd en heeft al die tijd geen navolging gekregen van concurrenten. Erasmus wil het product, nu dus RisiCare geheten, promoten door tussenpersonen ‘Spaar Polispunten’ aan te bieden. De ‘polispunten’ kunnen worden ingeruild voor “gezonde uitstapjes” naar bijvoorbeeld Noorder Dierenpark in Emmen of Thermae 2000 in Valkenburg. Een golfclinic bij Hoenderdaal Sport in Driebergen behoort ook tot de mogelijkheden, evenals verblijven of diners in Bilderberg-hotels. De spaaractie loopt t/m december 2002.
De spaarpunten komen volgens Erasmus bovenop “de toch al kerngezonde provisie”. Die bedraagt twee jaar lang 100% van de betaalde premie.
Erasmus verhoogt lijfrentekapitalen
Erasmus heeft zijn koopsomtarieven voor uitgestelde lijfrenteverzekeringen in guldens verbeterd. De gegarandeerde eindkapitalen vallen door een verlaging van de (vaste) kostenopslagen tot 6,3% hoger uit. “De vaste kosten hebben op lagere koopsomstortingen relatief veel invloed op het eindkapitaal”, aldus Mark Veldhuizen. “Met het oog op het nieuwe belastingstelsel hebben we daarom gesleuteld aan de vaste opslagen.”

Reageer op dit artikel