nieuws

Erasmus beperkt beurstekening

Archief

Erasmus gaat de activiteiten op de co-assurantiebeurs beperken. Er worden geen risico’s meer getekend in de branches Technische Verzekeringen en Zeecasco- en Aanbouwverzekeringen. De Rotterdamse verzekeraar gaat zich meer concentreren op de markt voor particulieren en het mkb.

Erasmus wil zich naast de provinciale markt concentreren op enkele niches in de industriële markt, waaronder de brandtekening. “Bij Brand hebben we door de jaren heen een positief rendement gezien en dat willen we uiteraard zo houden”, aldus directielid Paul van Leeuwen in het huisorgaan Email. De activiteiten in technische verzekeringen worden gestopt. “Provinciaal gaan we gewoon door met deze branche”, aldus Van Leeuwen.
Hoewel de resultaten in de branche Transport niet goed zijn, wordt wel doorgegaan met de goederentekening en verzekering van binnenvaart en landmaterieel, “maar alleen op die condities waarvan wij de overtuiging hebben dat die nodig zijn om rendabel te kunnen draaien. Dat betekent dat we de premies fors aanpassen en dat we een strikter acceptatiebeleid gaan hanteren.” Premieverhogingen zijn waarschijnlijk ook te verwachten bij brandverzekeringen. Voor aansprakelijkheid wordt vastgehouden aan het claims-madeprincipe om de rendementen verder te kunnen verbeteren.
De ambitie om door te dringen tot de top-15 van verzekeraars in ons land is ingeruild voor het alternatief van een no-nonsensebeleid ten opzichte van de grote maatschappijen. “Je krijgt een beperkt aantal heel grote spelers en ik ben ervan overtuigd dat er bij de assurantieadviseurs ruimte is voor een no-nonsense alternatief, dat de basiszaken als administratie, verwerking en ondersteuning van het intermediair op orde heeft”, zegt Van Leeuwen.
Volgens Van Leeuwen is er voorlopig geen sprake van dat het Duitse moederconcern Wüstenrot & Württembergische de Nederlandse dochter van de hand wil doen. Hij verwijst geruchten van die strekking naar het rijk der fabelen. “We hebben alleen onze strategie gewijzigd: van omzetgericht naar resultaatgericht.”

Reageer op dit artikel