nieuws

Elan dringt het polisverval terug

Archief

Financieel adviesbureau Elan in Leeuwarden heeft dit jaar, in tegenstelling tot moederbedrijf Aegon, het polisverval weten terug te dringen. “Onze terugboeking van afsluitprovisie is met 35% afgenomen ten opzichte van 2001.”

Directeur Marco van Muiswinkel moet evenwel constateren dat die lastenverlichting niet zal leiden tot een positief bedrijfsresultaat. “Ik heb dat eind vorig jaar wel voorspeld, maar de markt is dusdanig moeilijk dat we dat niet zullen redden.” Volgens Van Muiswinkel is de “salesconversie” van het callcenter – het aantal verkopen dat voortvloeit uit telefonische gemaakte afspraken – na de zomer dramatisch gedaald. “Er is een enorme dip in gekomen.”
Elan liet in de eerste twee jaren van deze eeuw verliezen noteren van e 5,6 mln (in 2000) en e 2,3 mln (in 2001). De omzet bedroeg in die jaren e 2,9 mln respectievelijk e 3,8 mln. Het eigen vermogen was eind vorig jaar e 3,6 mln positief. Dat is te danken aan aanzienlijke kapitaalinjecties van eigenaar Aegon van e 4,5 mln in het jaar 2000 en e 6,8 mln vorig jaar.
Elan heeft z’n personeelsbestand dit jaar uitgebreid van honderd naar 135, waarvan zestig (40) buitendienstadviseurs.
Omslag
Volgens Van Muiswinkel is de reorganisatie inmiddels afgerond en richt Elan zich voortaan op hypotheken, direct ingaande lijfrentes en collectieve pensioencontracten. “Hypotheken vormen nu 30-35% van onze omzet, tegen nog geen procent vorig jaar.”
Een nieuwe markt is er verder in de klantbenadering van portefeuilles van andere tussenpersonen. Het genereren van leads via een tiental websites noemt Van Muiswinkel “zeer succesvol”.

Reageer op dit artikel