nieuws

Efdécé en Welke komen met nieuwe hypotheeksoftware

Archief

Vanaf 1 januari is het Woonpakket van Efdécé ook beschikbaar in een Windows-variant. De nieuwe versie draagt de naam Nationaal Woonpakket. Inkoopcombinatie Welke heeft voor de 449 aangesloten kantoren een eigen adviesprogramma ontwikkeld.

De toevoeging ‘Nationaal’ aan het Woonpakket duidt erop dat de Nationale Hypotheek Databank (een database met rentes en voorwaarden) en het Woonpakket tot één Windows-applicatie zijn samengevoegd. Op de site www.woonpakket.nu wordt een indruk gegeven van de interface en de functionaliteit.
De ruim drieduizend tussenpersonen die nu het Woonpakket gebruiken, kunnen vanaf 16 januari kosteloos overstappen van DOS naar Windows. Naar keuze kan in januari, april of juli 2004 overgestapt worden. In die periode worden regionale gebruikersdagen georganiseerd.
Efdécé is vier jaar bezig geweest met de ontwikkeling van het nieuwe Woonpakket. “Mede doordat wij voor onszelf de lat erg hoog hebben gelegd op het gebied van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, heeft het ontwikkelingstraject lang geduurd”, verklaart het bedrijf.
Welke
Inkoopcombinatie Welke heeft een eigen hypotheekadviesprogramma ontwikkeld. Met het adviespakket Welke Hypotheek Software (WHS) kunnen via het Hypotheken Data Netwerk aanvragen verzonden met de garantie dat Welke binnen 24 uur een offerte stuurt. De 449 bij Welke aangesloten tussenpersonen hebben de software een maand op proef ontvangen. De kosten van het pakket bedragen e 49,50 per maand per kantoor. Met de software kunnen vergelijkingen en berekeningen worden gemaakt voor de met Welke samenwerkende geldverstrekkers (Argenta, Bank of Scotland, BLG, Direktbank, GMAC en SNS Bank) en verzekeraars (Avéro, Basic-life, Winterthur en Generali).
Ook bij renteverhogingen blijft het serviceniveau van levering binnen 24 uur gegarandeerd, belooft Welke. Alle elektronische aanvragen krijgen voorrang ten opzichte van fax- en postaanvragen. “Er is geen hypotheekadviessoftware in Nederland verkrijgbaar die dezelfde nauwkeurigheid kent op het gebied van inkomenstoetsing als WHS”, zo claimt Welke. De acceptatiekaders van de met Welke samenwerkende geldverstrekkers zijn nagenoeg volledig verwerkt in de software. “Alleen een BKR-toets ontbreekt.”
WHS is een doorontwikkeling van de reeds bestaande Welke Inkomenstoets. Deze software is volledig geïntegreerd in het nieuwe WHS en is vanaf eind dit jaar niet meer los verkrijgbaar. De software wordt geïntroduceerd met dagelijkse presentaties aan het intermediair.
Welke praat het intermediair dagelijks bij over de nieuwe software.

Reageer op dit artikel