nieuws

Eerste nieuwe registermakelaar ingeschreven

Archief

De Stichting Assurantie Registratie (SAR) heeft de eerste nieuwe Registermakelaar in Assurantiën (RMIA) ingeschreven. Het personenregister telt inmiddels 171 personen.

De 37-jarige Peter Taylor Parkins, directeur/eigenaar van Verbossen Assurantiën en Risicobeheer in Oss, is de eerste makelaar die met goed gevolg een mondelinge test heeft afgelegd voor de testcommissie. Personen die al wettelijk beëdigd waren als makelaar in assurantiën, konden gebruik maken van een overgangsregeling en werden zonder test ingeschreven. Er zijn nu 171 personen ingeschreven in het RMIA-register, dat sinds 1 maart de afgeschafte wettelijke titel ‘makelaar in assurantiën’ vervangt. Het bedrijvenregister telt tachtig inschrijvingen.
Tot nog toe zijn er voor makelaars die niet wettelijk beëdigd waren twee testrondes gehouden, waarbij steeds drie kandidaten de test hebben afgelegd. Het slagingspercentage is met 16,7% nog niet erg hoog te noemen. Irene Okkerman, secretaris van de SAR: “We wisten al dat het een test is van een behoorlijk niveau. In de testcommissie zitten ex-leden van de commissie die de wettelijke beëdiging deed, zoals voorzitter Piet van der Made. Er is geen verschil in het niveau van de test; ook voorheen vielen veel mensen af. Het komt vaak voor dat men zich onvoldoende heeft voorbereid of dat men net de vragen krijgt over de onderwerpen waar men minder van weet.” De volgende testrondes vinden dit najaar plaats.
De SAR organiseert voor de registermakelaars jaarlijks acht studiebijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen waarbij PE-punten verdiend kunnen worden. De registermakelaar moet per jaar minstens twee van deze bijeenkomsten bijwonen. Het maximaal aantal deelnemers is 25; elke bijeenkomst wordt tweemaal gehouden.
Voorzitter van de RMIA-testcommissie Piet van der Made (rechts) overhandigt het RMIA-certificaat aan Peter Taylor Parkins.

Reageer op dit artikel