nieuws

Eerste Master-opleiding financiële planning

Archief

Na een cursus ‘Financial Planning’ op MBA-niveau kent ons land nu ook een Master-opleiding ‘Personal Financial Planning’. De Hogeschool West Brabant en de Universiteit van Amsterdam bieden deze aan. Dezelfde hogeschool biedt ook een gewone leergang ‘personal financial planning’.

Twee maanden geleden maakte de European University (Den Haag) bekend een MBA-cursus ‘Financial Planning’ te gaan geven. De cursus, een initiatief van de Financiële Raadgevers Associatie (FRA), kent een variant Personal Financial Planning en een variant Business Financial Planning.
In september begint de Hogeschool West Brabant (Breda) in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam met een Master-opleiding ‘Personal Financial Planning’ (PFP). “Een Master-opleiding is specifieker van opzet dan een veel breder georiënteerde opleiding tot Master of Business Administration (MBA)”, legt Willem Klerkx van Hogeschool West Brabant uit.
Klerkx denkt met de Master-opleiding in te spelen op de behoefte binnen de financiële dienstensector aan hoog opgeleide experts, die een gedegen financieel advies kunnen uitbrengen aan particulieren. “De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met mensen uit de bank- en verzekeringswereld, vooral specialisten op het gebied van private banking.”
De eerste fase van de ongeveer 120 dagdelen durende opleiding verzorgt Hogeschool West Brabant zelf. Dit eerste jaar leidt op tot persoonlijk financieel planner, op het niveau van de Federatie Financiële Planners. In het tweede jaar, verzorgd door de Universiteit van Amsterdam, volgt een specialisatie tot beleggings- of pensioenadviseur.
De Master-opleiding is bedoeld voor afgestudeerde hbo’ers of wo’ers met ervaring in de financiële dienstverlening, met name medewerkers van banken en verzekeraars, tussenpersonen, hypotheekadviseurs, makelaars, notarissen en belastingadviseurs.
Voor iets lager opgeleiden, liefst in bezit van een Assurantie A- en B-diploma, biedt Hogeschool West Brabant ook een gewone leergang ‘personal financial planning’. De cursus – voor financieel adviseurs, pensioenadviseurs en assurantietussenpersonen – duurt veertig dagdelen, verdeeld over twintig weken. Naast Breda wordt gedacht aan Amsterdam, Utrecht en Zwolle als cursuslocaties.
Meer informatie bij Willem Klerkx, tel. 076-525.06.02/65.

Reageer op dit artikel