nieuws

EB-shop: winkelcentrum voor het personeel

Archief

Het bedrijf de EB-shop (Capelle a/d IJssel) introduceert op het internet de personeelswinkel. Hiermee kunnen werkgevers hun medewerkers via een persoonlijke code laten profiteren van kortingen op tal van producten.

De personeelswinkel is in twee delen opgesplitst. Zo kan in de personeelswinkel de werknemer met korting op de gangbare consumentenprijs alles kopen, van wasmachines tot DVD-apparatuur. De bestellingen worden gratis thuisbezorgd en betalen gaat via een factuur. In het winkelgedeelte kan de werknemer op individuele basis ook financiële producten afnemen van een tussenpersoon.
In het employee-benefitsgedeelte krijgt de medewerker een overzicht van de arbeidsvoorwaarden. De werkgever kan hier een employee-benefitsnaslagwerk plaatsen, elke dag nieuw bedrijfsnieuws en een overzicht van verzekeringen die de werkgever voor de werknemers heeft gesloten. In de nabije toekomst wordt het mogelijk op individueel niveau (achter een code) een persoonlijk financieel overzicht van de werknemer te tonen.
Tussenpersoon
Een tussenpersoon kan deze personeelswinkel aanbieden aan bedrijven. Het bedrijf moet vijftig of meer werknemers in dienst hebben. Daarnaast kan hij in het financiële gedeelte van de personeelswinkel – waar producten gekocht kunnen worden – verzekeringen, spaarrekeningen en dergelijke met korting aanbieden aan het personeel van de werkgever.
De werkgever betaalt hier per werknemer “een paar tientjes per jaar voor”, zegt initiatiefnemer André Nijenhuis. De tussenpersoon kan er ook voor kiezen om dat bedrag zelf te betalen en zijn inkomsten te halen uit de provisie.

Reageer op dit artikel