nieuws

EB-online moet medewerkers binden

Archief

De in employee-benefits (EB) gespecialiseerder Kröller Boom Groep en ICT-bedrijf CMG hebben gezamenlijk een intranetapplicatie ontwikkeld waarmee bedrijven hun medewerkers via een cafetariasysteem zelf keuzes kunnen laten maken binnen hun arbeidsvoorwaarden.

CMG-directeur Manfred Albersen zei bij de presentatie van het nieuwe systeem dat voor bedrijven de kosten van een vertrekkende werknemer veel hoger zijn, dan die voor het binnenhalen van een ander. Uit onderzoek is verder gebleken dat de tevredenheid over arbeidsvoorwaarden vaak stijgt naarmate men daar beter van op de hoogte is. “Bedrijven moeten hun arbeidsvoorwaarden flexibiliseren en beter communiceren om hun medewerkers aan zich te binden en zo het verloop tegen te gaan”, aldus Albersen.
In samenwerking met de Kröller Boom Groep is met dat doel EB-online ontwikkeld, een intranetapplicatie – die overigens ook via internet gebruikt kan worden – waarmee werknemers vanaf de werkplek eenvoudig vrije dagen kunnen (ver-)kopen of extra pensioen kunnen sparen. Het systeem geeft bij elke keuze de consequenties voor het salaris aan. “Onze rol is het adviseren van de werkgever over de samenstelling van een flexibeler arbeidsvoorwaardenpakket en ondersteuning bij de implementatie van de applicatie”, aldus directeur Dick Wouters van Kröller Boom.
Een licentie voor EB-online kost, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, circa ( 90 per medewerker per jaar. Het pakket kan worden aangekocht door bedrijven vanaf honderd medewerkers.

Reageer op dit artikel