nieuws

Dutch Planners Group wil intermediair financiële planning uit handen

Archief

nemen

In Valkenswaard is de Dutch Planners Group (DPG) gestart. Het bedrijf richt zich op landelijke schaal op assurantiebemiddelaars en hypotheekadviseurs. DPG wil via internet financiële adviezen uitbrengen aan klanten van de tussenpersoon om hem zo werk uit handen te nemen.
DPG is opgericht door Kees Boer (44), Ad Verhappen (42) en Ad van den Nieuwenhof (31). Desgevraagd schetst Verhappen de achtergronden van het drietal: Boer heeft twee hypotheekkantoren, Verhappen runt zelf een assurantiebemiddelingsbedrijf en Van den Nieuwenhof heeft een bureau voor financiële planning.
“In gesprekken met vakgenoten kwamen wij tot de ontdekking, dat intermediairs op het gebied van financiële planning vrijwel allemaal gebrek hebben aan capaciteit, knowhow, of een FFP-certificering. Daarop hebben wij ingespeeld door een groep gecertificeerde planners bij elkaar te brengen en door een structuur te ontwikkelen voor een gemakkelijke gegevensinvoer via internet”, meldt DPG.
Aansprakelijkheid
Het samenstellen van een compleet financieel rapport voor een particulier kost zes tot acht uur, stelt DPG, en voor een ondernemer kost het vaak meer tijd. Daarbij komt dan nog de tijd die een planner nodig heeft voor het up-to-date houden van zijn kennis. “Uitbesteden van deze werkzaamheden bespaart dus veel tijd, maar biedt zowel het intermediair als de klant nog meer voordelen. De opdrachtgever krijgt een rapport dat is samengesteld door een gecertificeerd planner. Het rapport is onafhankelijk, wat het vertrouwen in het advies versterkt. Bovendien hoeft de adviseur zich niet af te vragen of de rapportage wel is gedekt door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.”
De rekening
Het enige wat het intermediair hoeft te doen, is de gegevens van de klant verzamelen en online in te voeren op de website van DPG (www.dutchplannersgroup.nl). Twee weken later heeft de tussenpersoon het rapport in huis. Het intermediair bespreekt het rapport met zijn cliënt en adviseert oplossingen voor de gesignaleerde knelpunten.
De rekening voor het rapport gaat naar de consument, mede om de onafhankelijkheid te onderstrepen. Een financieel plan voor een particulier kost ( 1.500 (e 700) en voor een DGA of IB-ondernemer vanaf ( 2.300 (e 1.050).

Reageer op dit artikel