nieuws

Drie onderlingen gaan samen verder als Univé Friesland

Archief

Sinds afgelopen maand is de onderlinge waarborgmaatschappij Univé Friesland een feit. Hierin zijn verenigd de brandonderlingen ‘Univé Elkanders Belang van 1815’ in Burgum, Univé Ameland en Univé Heerenveen.

Univé Friesland wordt in september uitgebreid met Univé Noord, bestaande uit kantoren in Leeuwarden en Sneek die onderdeel zijn van de landelijke Univé Direct-organisatie. Het werkgebied van Univé Friesland zal dan bijna 90% van alle huishoudens in de betrokken provincie omvatten.
Directeur van de nieuwe organisatie is André Verbuijs (voorheen Univé Burgum), adjunct-directeur is Kees Hornstra (afkomstig van Univé Heerenveen).
De nieuwe onderlinge kent uit brandverzekeringen een premie-inkomen van in totaal circa f 10 mln, aldus Hornstra. Uit provisies voor andere soorten verzekeringen beloopt het jaarinkomen ongeveer f 3 mln.
Univé Friesland telt vanaf 1 september 59 medewerkers, die werken in en vanuit zeven kantoren: Nes (Ameland), Dokkum, Burgum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek.
Waar de gefuseerde onderlingen nog WA (wettelijk aansprakelijk) waren, is de nieuwe BA (beperkt aansprakelijk). “Gezien de omvang van de nieuwe onderlinge is overgegaan op beperkte aansprakelijkheid”, verklaart Hornstra desgevraagd.
Verbuijs (links) en Hornstra vormen het directieduo van Univé Friesland.

Reageer op dit artikel