nieuws

Drie kredietverzekeraars verder als Coface Nederland

Archief

De Duitse kredietverzekeraar Allgemeine Kredit Coface heeft per 1 oktober de Nederlandse portefeuilles en medewerkers van Gerling Namur Kredietverzekeringen en Gothaer Credit overgenomen. De bedrijven zijn, samen met Die Allgemeine Kredit Nederland, werkzaam onder de naam Coface Nederland.

De nieuwe combinatie telt zestig medewerkers; het marktaandeel wordt geschat op circa 15%. Daarmee wordt Coface Nederland de derde kredietverzekeraar in ons land, na Gerling NCM (aandeel circa 65%) en Euler Cobac (circa 20%). Algemeen directeur Roy Oenen wil het marktaandeel binnen enkele jaren uitbreiden tot 25%.
Allgemeine Kredit Coface, zelf dochter van de Franse Coface Groep, is sinds 1998 actief in Nederland via Die Allgemeine Kredit Nederland. Begin deze maand zijn de portefeuille en de medewerkers van Gerling Namur in Nederland overgegaan. Ook werd Gerling Nordic in Denemarken overgenomen. Gerling was tot deze verkoop verplicht om van de Europese Commissie toestemming te krijgen voor de overname van NCM vorig jaar.
Eind augustus volgde de overname van de Nederlandse portefeuille en medewerkers van het Duitse Gothaer Credit Versicherung, dat zich uit ons land heeft teruggetrokken. Naast het hoofdkantoor in Breda heeft Coface Nederland nog een verkoopkantoor in Amsterdam.

Reageer op dit artikel