nieuws

Dossiernet bouwt GIM-koppeling in

Archief

Dossiernet, het informatie- en communicatieportaal op internet dat deze zomer geíntroduceerd werd(zie AM 13, pag. 47), is bezig met het inbouwen van de zogeheten Generieke Interface Manager (GIM.

Deze GIM-koppeling zorgt ervoor dat de systeemhuispakketten op uniforme wijze kunnen communiceren met de systemen van de verzekeraars. De koppeling is voor het pakket Assis2000 van systeemhuis ASN al gerealiseerd. Verder is Dossiernet (www.dossiernet.nl) uitgebreid met een drietal standaard lay-outs, waarbij iedere lay-out weer andere faciliteiten biedt.
Via een demo van Dossiernet kunnen tussenpersonen een beeld krijgen van de mogelijkheden van het internetportaal. Initiatiefnemer Rien Eyzenga wil nog geen aantallen noemen van tussenpersonen die inmiddels een contract hebben getekend. “Maar”, zegt Eyzenga, “het veertigtal dat we nodig hebben om aan het eind van het jaar uit de renteverliezen te komen, gaan we ruimschoots halen”.
Verzekeraars zijn nog niet aangesloten op Dossiernet. “Dat is ook niet zo verwonderlijk. Als ik verzekeraar was, zou ik ook nog geen poot uitsteken. Want er moet eerst omvang zijn, alvorens het voor een verzekeraar zinvol is. Maar men kijkt er met zeer veel belangstelling naar”, zegt Eyzenga.
Eyzenga is trots op de afspraak die hij met softwarebedrijf Kooijmans (Rolls vergelijkingssoftware) heeft kunnen maken. “Kooijmans heeft ons toestemming gegeven om alleen een premieberekening te maken bij die verzekeraar waar de klant al een autoverzekering heeft lopen. Dat is echt uniek.”

Reageer op dit artikel