nieuws

Domicilie slaat vleugels uit

Archief

Domicilie Nederland, de nieuwe loot van de Kamerbeek Groep, slaat na een lange periode van voorbereiding zijn vleugels uit. Naast de twee pilot-kantoren in Amersfoort en Utrecht zijn inmiddels vijf nieuwe kantoren toegetreden tot de franchise-organisatie.

Domicilie is een aankomende franchiseketen die zich specifiek bezighoudt met de aankoopbegeleiding van woonhuizen, taxaties, en de assurantiebemiddeling.
Na een intensieve voorbereidingsperiode – het oudste kantoor in Amersfoort bestaat al sinds 1990 – zijn er ook franchisekantoren ontstaan in Utrecht (1994) en in Almere, Den Haag, Dordrecht, Rotterdam, Veghel en een nog nader bekend te maken kantoor in het noorden van het land. “Deze franchisenemer moet nog zijn contract ondertekenen, zegt Domicilie-directeur Chris van de Bovenkamp (44) verontschuldigend. Hij zit al 22 jaar in de o/g-bemiddeling en is belast met de uitbouw van de franchise-organisatie, die binnen vier jaar rond zestig aangesloten kantoren moet tellen.
Franchisekosten
Toetredende franchisenemers zijn (aankomend) lid van de makelaarsorganisatie NVM, hebben het assurantie B-diploma verworven en kunnen bogen op een uitgebreide bouwkundige en hypothekenkennis. Het entreebedrag bedraagt f 20.000 en loopt op tot f 30.000 per 1 januari 1999. Jaarlijks moeten de kantoren 8% van hun omzet afdragen aan de franchise-organisatie en 2% bijdragen aan de kosten voor reclame en promotie.
Van den Bovenkamp: “In ruil voor dit geld ontvangt de franchisenemer onder meer administratieve en commerciële ondersteuning, opleiding en training.”
De wervingsbrochure van Domicilie Nederland.

Reageer op dit artikel