nieuws

DNB stelt bewindvoerder aan bij kredietaanbieder

Archief

Op verzoek van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) is de noodregeling toegepast op kredietaanbieder Belba en dochter A/b Financiën, beide actief vanuit Aadorp (bij Almelo).

DNB beroept zich op artikel 71, lid 2 van de Wet Toezicht Kredietwezen. “Ten eerste heeft Belba solvabiliteitsproblemen en ten tweede is het kantoor vermoedelijk, in tegenstelling tot wat in artikel 6 van de Wet Toezicht Kredietwezen is bepaald, zonder vergunning actief als kredietverstrekker”, zegt bewindvoerder Daniëls. Belba is van plan om tegen de uitspraak van de rechter in cassatie te gaan. “De eigenaren zeggen niet vergunningplichtig te zijn, omdat gebruik wordt gemaakt van familiefondsen”, aldus Daniëls.
Belba is actief sinds juni 2000 en biedt zowel spaar- als consumptief-kredietproducten. Daniëls is nog aan het uitzoeken hoeveel medewerkers bij Belba en A/b actief zijn en of er sprake is van een vergunningsplicht.

Reageer op dit artikel