nieuws

DKV Nederland wijzigt managementstructuur

Archief

DKV Nederland heeft in het kader van de integratie van Rijnmond, NVS en Nederzorg – die in februari wordt afgerond – het managementteam geherstructureerd. Bovendien heeft Nederzorg een nieuwe directie.

Bij Nederzorg, het ziekenfonds van DKV Nederland, zijn Marcel Prinsen en Henk Breur benoemd tot directeur. Zij zijn René van Duuren opgevolgd die enige tijd geleden is opgestapt. Prinsen (46) houdt zich bezig met financiële zaken en strategie en Breur (53) heeft marketing en administratie als aandachtsgebieden. Prinsen was tot 1999 directeur bij ziekenfonds OZ in Breda. Daarna was hij interim-manager bij diverse zorgverzekeraars onder wie ONVZ. Breur was bij NVS unitmanager Binnendienst Zakelijk en tevens interim-unitmanager Cliëntenservice (call centre). Behalve directeur van Nederzorg is hij nu ook sectormanager Polis, Acceptatie en Inkomensverzekeringen van DKV Nederland.
Tot manager van Nederzorg is benoemd Rob Dessens. Hij was bij NVS adjunct-directeur Back Office.
Overige managers
Robert-Jan van Nievelt, die unitmanager Directe markt particulier NVS was, is nu sectormanager verkoop particulier direct van DKV Nederland. Ron Meeuwis was directeur Commercie Rijnmond en is nu sectormanager Marketing. René Oud, die unitmanager Buitendienst Zakelijke markt NVS was, is nu sectormanager Verkoop intermediair en zakelijke markt. Ton Selders was directeur Back Office Rijnmond en is nu sectormanager Schade Zorg.
Het managementteam van DKV Nederland bestaat voorts uit Renate Selinger, sectormanager Personeelszaken, Karel van den Broek, sectormanager IT, en Johan Halverhout, sectormanager Financiën. Hun functie is niet gewijzigd.
Voorts is Hans-Peter Kaiser, die vanuit het Duitse moederbedrijf DKV in Nederland is gestationeerd, onlangs vertrokken als statutair directeur (naast Martin Kerkhof) van DKV Nederland om toe te treden tot de raad van commissarissen. In verband hiermee trad Kaiser begin deze maand formeel af bij de diverse werkmaatschappijen. Kaiser werd in het voorjaar al opgevolgd door Peter Blom die voor de duur van twee jaar is benoemd.

Reageer op dit artikel