nieuws

Directiechauffeurs van Delta Lloyd vallen in de prijzen

Archief

Rits Boeijen (42), chauffeur van Guus Kullberg (lid van de raad van bestuur van Delta Lloyd Nuts Ohra), is uitgeroepen tot ‘Beste directiechauffeur van het Jaar’. Op de vijfde plek eindigde Gerard Woestenburg (40). Hij rijdt bestuursvoorzitter Niek Hoek.

Guus Kullberg heeft zijn chauffeur opgegeven voor de wedstrijd. De vraag waarom Boeijen nou zo’n goede chauffeur is, vindt Kullberg moeilijk te beantwoorden. “Het is moeilijk aan te geven waarom iemand goed is. Rits Boeijen is een hele rustige chauffeur. Ik kan daardoor goed werken in de auto. Verder bereidt hij zijn werk erg goed voor. Hij is van te voren op de hoogte van files en wegwerkzaamheden, waardoor wij zelden te laat op een afspraak komen. Hij rijdt mij nu twee jaar rond en dat heeft als voordeel dat we elkaar nu ook beter leren kennen. En dat is erg plezierig.”
Volgens Boeijen zijn er drie zeer belangrijke dingen die een goede directiechauffeur moet beheersen. “Allereerst is dat een goede rijstijl. Verder moet je je mond dicht kunnen houden en je moet goed tegen het wachten kunnen.”
Een salarisverhoging heeft Boeijen er nog niet aan overgehouden. “Maar eeuwige roem is mijn deel.” Van één van de sponsors heeft hij een tweedaags reisje naar de Mercedes-fabieken aangeboden gekregen. Een andere sponsor verblijdde hem met een cadeaubon van ( 200 te besteden bij de sponsor. “Van Delta Lloyd heb ik een mooi bedrag aan dinerbonnen ontvangen en een fles champagne van zes liter, naast de nodige bloemen. En ik ben nu de trotse bezitter van de wisseltrofee.”
Boeijen rijdt sinds 1996 als vip-chauffeur. “In eerste instantie deed ik dat bij Ohra via het uitzendbureau in combinatie met nog twee baantjes. In 1998 ben ik bij Ohra in vaste dient gekomen. Na enige tijd ben ik de vaste chauffeur van Thom Roos geworden en nu alweer twee jaar Guus Kullberg.”
Rits Boeijen (rechts) overhandigt, zoals een goed directiechauffeur betaamt, de stukken aan zijn baas Guus Kullberg.

Reageer op dit artikel