nieuws

Directeur stapt op bij Stiwoga

Archief

Algemeen directeur Dirk Speksnijder is opgestapt bij Stiwoga, de verzekeraar van bouwgarantie- en opleveringsrisico’s in Gouda.

De reden van het vertrek van Speksnijder (40) is een onoverbrugbaar verschil van mening over het te voeren beleid met de aandeelhouder, de Stichting Waarborg die de GIW-garanties afgeeft.
Speksnijder, die bijna 2,5 jaar in dienst is geweest van Stiwoga, is inmiddels opgevolgd door Rien Smit (49), tevens directeur van Stichting Waarborg. Hij fungeert als interim-manager. “Voorlopig zal ik deze functie voor zeker een jaar uitoefenen. Daarna zal een definitieve opvolger worden benoemd”, aldus Smit. Hij zegt onder meer opdracht te hebben “een betere operationele structuur neer te zetten met meer bevoegdheden voor de statutaire directeur”.
Stiwoga leed vorig jaar voor het eerst sinds de oprichting een negatief technisch resultaat van e 0,2 (+6,0) mln. Het nettoresultaat beliep e -0,1 (3,9) mln bij een brutopremieomzet van e 8,8 (7,7) mln.

Reageer op dit artikel