nieuws

Direct aanvragen van polis mogelijk bij Basic-life

Archief

Tussenpersonen kunnen sinds kort direct online een Basic-lifepolis aanvragen via het beveiligde extranet van de virtuele levensverzekeraar.

Met ‘direct aanvragen’ bedoelt Basic-life (ASR Groep/Fortis) dat de tussenpersoon online op het EPIcentrum (het beveiligde extranet) een polis kan aanvragen. Hij ontvangt direct een bevestigingsbericht en Basic-life garandeert dat de polis binnen drie werkdagen in huis is.
Het direct aanvragen van de polis bespaart de tussenpersoon veel tijd, doordat de gegevens maar één keer ingevuld hoeven te worden. Bij iedere nieuwe bewerking worden de gegevens automatisch overgenomen. “Hiermee is de zogenaamde ketenintegratie bij Basic-life compleet”, zegt het bedrijf.
De aanvraag van de tussenpersoon komt rechtstreeks in de polisadministratie van Basic-life terecht. Na 24 uur kan de tussenpersoon de status van zijn aanvraag bekijken op het extranet.
Rekenmodules
Naast de dienst ‘direct aanvragen’ introduceert Basic-life ook vier interactieve rekenmodules voor de Premie, Garantielijfrente, Beleggingslijfrente en Koopsom.
Deze interactiviteit houdt in, dat de klant van de tussenpersoon op de website van deze tussenpersoon zelf eenvoudig en snel berekeningen kan maken voor de Basic-life producten. De klant ziet direct wat het hem oplevert, hij kan aangeven of hij een offerte wil ontvangen of hij kan de polis direct sluiten bij de tussenpersoon.
De tussenpersoon kan de rekenmodules downloaden van het extranet en ze op maat maken voor zijn eigen werk. Zo kan hij kiezen voor het wel of niet activeren van de functies ‘Online Berekenen’, ‘Offerte Aanvragen’ en ‘Polis Aanvragen’. Onderlinge combinaties van deze functies zijn ook mogelijk.

Reageer op dit artikel