nieuws

“Deze oplichter moet gestopt worden”

Archief

Op het artikel over Pieter Jansen in AM 23 ontvingen wij onderstaande reactie van Fred de Pender.

“In januari 1990 ben ik in dienst gekomen bij Jansen & Partners. Na enkele maanden heb ik mij ingekocht voor een bedrag van ( 25.000. Pieter Jansen beloofde mij toen ook al gouden bergen.
Deze vennootschap onder firma (vof) adviseerde in verzekeringen en financieringen en ik was daar verantwoordelijk voor. Ik haalde toen een in mijn ogen goede omzet. De toenmalige echtgenote van Pieter Jansen deed de administratie voor de vof’s die de familie Jansen had.
In november 1990 moest ik op een zaterdag op ons kantoor te Hazerswoude komen, want de cijfers vielen tegen. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik weer geld moest inbrengen. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan en we modderden maar door tot maart 1991. Vervolgens heb ik van een medewerker vernomen dat ik een goede productie had, dus de vraag was waar Pieter Jansen dat geld eigenlijk voor nodig had. Ik heb mij in maart 1991 ziek gemeld en een administratiekantoor in de arm genomen dat het allemaal voor mij uit wilde zoeken. Via een werknemer ben ik toen aan de productielijsten gekomen. Op advies van dit kantoor heb ik in Amsterdam een zeer gerenommeerd advocatenkantoor de arm genomen.
Wij zijn zeven jaar aan het procederen geweest tegen Jansen en wel om een bedrag van ( 160.000, exclusief de kosten die ik gemaakt had bij mijn raadsheer. Vervolgens kregen wij te horen dat Pieter Jansen failliet was. Ik kon dus fluiten naar mijn geld. Deze man is niet te stoppen. Hij gebruikt nu zelfs zijn eigen zoon. Deze oplichter moet gestopt worden.”
Het Tros-televisieprogramma ‘Opgelicht!’ besteedt in zijn uitzending van 4 januari aandacht aan de beschuldigingen aan het adres van Pieter Jansen.

Reageer op dit artikel